Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα

Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα

Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων επιλέγουν την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα. Η χρήση της ηλιακής ενέργειας και η προσφορά της στην εξοικονόμηση χρημάτων για κάθε νοικοκυριό είναι γνωστή εδώ και χρόνια, για αυτό και πολλά νοικοκυριά την έχουν επιλέξει. Πώς όμως γίνεται η εγκατάσταση ενός ηλιακού συστήματος, ώστε αυτό να είναι όσο πιο αποδοτικό γίνεται;

Αρχικά, για την εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα πρέπει να υπολογιστεί το εμβαδόν της επιφάνειας που θα καταλάβουν οι ηλιακοί συλλέκτες και να καλυφθεί η ανάγκη κατανάλωσης ζεστού νερού.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα πρέπει να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι συλλέκτες να είναι στραμμένοι προς το Νότο, δηλαδή να έχουν νότιο προσανατολισμό. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε την εκμετάλλευση των ακτίνων του ήλιου τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια της ημέρας.

Κατά την τοποθέτηση του ηλιακού συστήματος, εξασφαλίζουμε το μέρος που θα τοποθετήσουμε τον ηλιακό θερμοσίφωνα ώστε να μην σκιάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, είναι απαραίτητο ο ηλιακός θερμοσίφωνας να τοποθετηθεί τελείως κάθετα στην επιφάνεια, ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία φυσαλίδων αέρα στο κλειστό κύκλωμα. Η ασφαλής εγκατάσταση προϋποθέτει προηγούμενο έλεγχο στατικής επάρκειας και σωστή στερέωση στο δάπεδο της ταράτσας.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες φτάνουν στη μεγίστη απόδοση 1 ημέρας μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης. Φροντίζουμε ώστε να καλύψουμε τις σωληνώσεις με ειδικό υλικό ώστε αυτές να μην είναι εκτεθειμένες κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Μετά την εγκατάσταση θα πρέπει, σε τακτά χρονικά διαστήματα, να καθαρίζουμε τις επιφάνειες των ηλιακών συλλεκτών και να επιβλέπουμε τις σωληνώσεις για τυχόν διαρροές εάν υπάρχουν. Οι ενέργειες αυτές είναι καλό να γίνονται μία φορά το τρίμηνο ή μετά το πέρας έντονων καιρικών φαινομένων. Ο έλεγχος και η πρόληψη πάντα προσφέρουν όφελος.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να ζητήσετε τη δική σας προσφορά. Θα πραγματοποιήσουμε δωρεάν μελέτη της εγκατάστασης στο χώρο σας και θα σας προτείνουμε τις ιδανικές λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σας!